Ние обезбедуваме ефикасна оптика
Професионална изработка и најсовремени облоги
Широко се користи во различни индустрии
околу бг

за

Паралесна оптика+

за паралесната оптика

Во 2012 година, Chengdu Paralight Optics Co., Ltd. започна со снабдување на нашите клиенти со јаглерод како дијамант (DLC) и антирефлексивни (AR) облоги во градот Ченгду, Кина, кој е познат како еден од глобалните центри за обработка на оптика.Денес, Paralight Optics е прераснат во истражување, развој, производство и продажба на оптички компоненти со висока прецизност, обезбедувајќи исплатлива оптика и склопови за широк опсег на индустрии низ целиот свет.Paralight Optics се гордее со својата широка линија на оптички леќи вклучувајќи сперични, ахроматски, асферични и цилиндрични леќи, оптички прозорци, оптички огледала, призми, разделувачи на зраци, филтри и оптика за поларизација.

Гледај Повеќе

Прецизна оптика

Од прототипови до обемно производство

Бескомпромисна

Квалитет и услуга

Сертифициран Iso-90001

Од основањето во 2012 г

Глобално присуство

Се применува во различни индустрии

ПРОИЗВОДИ

КАТЕГОРИИ

Гледај Повеќе

ИНФРАРЕДНА ОПТИКА +

ИНФРАРЕДНА ОПТИКА

Гледај Повеќе
ИНФАРЕД ОПТИКА

ИНФРАРЕДНА ОПТИКА

Инфрацрвеното (IR) зрачење се карактеризира со бранова должина што се движи од 760 nm до 1000 μm, често се дели на три помали региони: 0,760 - 3μm, 3 - 30μm и 30 - 1000μm - дефинирано како блиско инфрацрвено (NIR), средно -инфрацрвена (MIR) и далеку-инфрацрвена (FIR), соодветно.IR зрачењето е дополнително поделено на четири различни спектрални опсези:

 • Во близина на инфрацрвен опсег (NIR)

  760 - 900 nm

 • Инфрацрвен опсег на кратки бранови (SWIR)

  900 - 2300 nm

 • Инфрацрвен опсег на среден бран (MWIR)

  3000 - 5000 nm

 • Инфрацрвен опсег со долг бран (LWIR)

  8000 - 14000 nm

ВИДЛИВА ОПТИКА

IR материјалите имаат различни својства што им овозможуваат добро да функционираат во инфрацрвениот спектар, тие вклучуваат IR сплотена силициум диоксид, германиум, силициум, цинк селенид, цинк сулфид, сафир, серии флуориди, пластика и обоени метали, секој има свои уникатни јачини за инфрацрвени апликации кои се движат од детекција на IR сигнали при термичка слика до идентификација на елементи во IR спектроскопија.IR оптиката изработена од IR материјали е широко користена во различни области како што се одбранбената и безбедносната индустрија, машинскиот вид, ласерските системи, медицинските уреди и многу повеќе.

Paralight Optics нуди високопрецизна инфрацрвена оптика изработена од IR материјали, ние користиме некои од најсовремената производствена опрема на пазарот денес, кои се строго контролирани од температурата и влажноста со цел да се обезбедат највисоки можни прецизности.Прилагодената оптика може да се направи во различни инфрацрвени подлоги, големини, форми и прецизност на површината.Мерењата се направени за тест во текот на процесот и конечна инспекција со широк опсег на напредна метролошка опрема за да се исполнат вашите спецификации за квалитет.

ИНФРАРЕДНА ОПТИКА +

ВИДЛИВА ОПТИКА

Гледај Повеќе
ИНФАРЕД ОПТИКА

ВИДЛИВА ОПТИКА

Paralight Optics има долгогодишно искуство во производството на оптика со висока прецизност во видливиот бранов опсег.VIS оптиката е широко користена во различни области како што се кино, машинско гледање, воздушна, ласерски системи, медицински уреди и многу повеќе.За време на нашето производство користиме и конвенционални и напредни производствени капацитети, можеме да направиме плано оптика користејќи конвенционална еднострана и двострана технологија за полирање со комбинација од полиуретански фолии и теренот.Нашите искусни техничари можат да полираат со мала брзина за да постигнат висока површина и исклучителна козметика.Ние произведуваме според точните спецификации на клиентите и исто така можеме да користиме CNC обработка за да произведеме сопствен профил од ваша страна.Што е уште поважно, ја користиме најсигурната и нашироко призната мерна опрема на пазарот, различните нивоа на инспекција се приспособени за да ги задоволат вашите спецификации за квалитет и потребите на вашите апликации, давајќи ви подобра контрола врз трошоците, временската рамка и стапките на прифаќање.

ВИДЛИВА ОПТИКА

+ + +

МЕТРОЛОГИЈА

Гледај Повеќе

Точната квалификација на оптичките компоненти е од клучно значење за напредокот на оптичкото производство, напредната метролошка опрема е суштината на обезбедувањето квалитет.Paralight Optics користи широк опсег на метролошка опрема за да гарантира дека оптичките компоненти го постигнуваат наведениот квалитет, ние користиме метрологија во процесот, вклучувајќи интерферометри со мала бленда, голема бленда, профилометри и спектрофотометри.Нашиот професионален вработен строго ја извршува глобалната програма за квалитет ISO 9001 за да обезбеди постојано висококвалитетни оптички компоненти и производи со високи перформанси.

Мерна опрема:

01

Димензија

Дигитален дебеломер, дигитален микрометар, CNC видео мерна машина

02

Агол

Гониометар, автоколиматор, интерферометар ZYGO GPI XP/D

03

Радиус/фокусна должина/Центрација на објективот

Мајстор за дигитални леќи, TRIOPTICS OptiSpheric и Ultra-Spherotronic

04

Квалитет на површината

By Eyes, дигитален миикроскоп (врз основа на стандардот ISO10110 или MIL-PRF-13830)

05

Платност/ Моќност/ Неправилност/ Грешка на пренесениот брановиден фронт

ZYGO GPI XP/D интерферометар, ласерски плано/сферичен интерферометар

06

Изведба на обложување

Спектрофотометар Перкин-Елмер, трансформиран инфрацрвен спектрометар Брукер Фурие

Блог

Основни познавања за оптичка поларизација

Основни познавања за оптичка поларизација

1 Поларизација на светлината Светлината има три основни својства, имено бранова должина, интензитет и поларизација.Брановата должина на светлината е лесно да се разбере, земајќи ја како пример заедничката видлива светлина, опсегот на бранова должина е 380~780nm.Интензитетот на светлината исто така е лесно да се разбере, а дали ...

Безбедност и здравје во оптичката индустрија

Безбедност и здравје во оптичката индустрија

Во брзото, динамично поле на оптика, безбедноста и здравјето често се занемаруваат во корист на техничката експертиза и иновациите.Меѓутоа, во Chengdu Paralight Optical Co., Ltd., грижата за безбедноста и здравјето е исто толку важна како и потрагата по оптичка извонредност.Преку редовна вежба за заштита од пожари...

Тестирање на параметрите на филмот – пренесува...

Тестирање на параметрите на филмот – пренесува...

1 Параметри на изведба по обложување Во претходната статија ги претставивме функциите, принципите, софтверот за дизајн и вообичаените техники за обложување на оптичките тенки фолии.Во оваа статија, го воведуваме тестирањето на параметрите за пост-обложување.Параметрите за изведба ...

Подповршинско оштетување на оптички елементи

Подповршинско оштетување на оптички елементи

1 Дефиниција и причини за подземни оштетувања Подповршинското оштетување на оптичките компоненти (SSD, подповршинско оштетување) обично се споменува во високопрецизни оптички апликации како што се интензивните ласерски системи и машините за литографија, а неговото постоење го ограничува конечниот стр. .

Централно отстапување на оптичките компоненти Де...

Централно отстапување на оптичките компоненти Де...

1 Принципи на оптички филмови Централното отстапување на оптичките елементи е многу важен показател за оптичките елементи на леќите и важен фактор што влијае на сликањето на оптичките системи.Ако самата леќа има голем централен деви...

Добредојдовте во Paralight Optical Communication

Добредојдовте во Paralight Optical Communication

Chengdu Paralight Optics Co., Ltd. има 12-годишно искуство во истражување и развој, дизајн и интегрирано производство и е водечки производител во индустријата.Нашите основни бизниси вклучуваат: бранови плочи, мали призми и микросфери Ултравиолетови, видливи, средно и далечно инфрацрвени ...

+

Еден Стоп

Оптички решенија

решение

Дизајн и производство

Paralight Optics има богато искуство и во дизајнирање и во производство, ги обезбедуваме услугите вклучувајќи оптички и механички дизајн, дизајн на облоги, дизајн на прототипови и дизајн на оптички системи, во основа нудиме економични решенија според точните барања на клиентите.

Гледај Повеќе
+ +

Апликација

ВО ШИРОК РАЗГОВОР НА ИНДУТРИИ

Астрономија и Воздухопловна

01

Астрономија и Воздухопловна

Оптиката за воздушни апликации може да вклучува материјали со ниска експанзија, сафир, UV и IR сплотена силика со примена на прецизни огледала, прозорци, призми, разделувачи на зраци и обложена оптика.

апликација img
Астрономија и Воздухопловна

02

Медицински / Биомедицински

Оптиката има многу примени во медицинската и биомедицинската индустрија, како што се стоматологијата, очната хирургија/лазик, козметичките ласери како и УВ дезинфекцијата.Секој има свои специфични потреби, во основа прецизните прозорци, леќите и асферите се вообичаена оптика за оваа област.

апликација img
Астрономија и Воздухопловна

03

Автомобилство

Автомобилската инфрацрвена термичка слика е особено погодна за разликување на пешаци и други неживи пречки во ADAS (Напреден систем за помош на возачот).

апликација img
Астрономија и Воздухопловна

04

Надзор

Термичката слика е широко користена во системите за надзор.

апликација img
Астрономија и Воздухопловна

05

Научно истражување

Ние работиме со колеџи, универзитети и истражувачки институти во научни или лабораториски поставки за да ги исполниме нивните барања кои можат да варираат од голема до мала сопствена оптика.

апликација img
Астрономија и Воздухопловна

06

Фотоника

Оптиката за фотоничната индустрија ја вклучува индустријата на влакна и телекомуникациските влакна, но исто така и компоненти за овозможување откритија во опсег од здравствена заштита до електроника до индустриско производство и многу повеќе.Оптиката за фотоника може да вклучува рамни, призми, филтри, леќи, огледала и оптика со специјализирани површински форми.

апликација img

Астрономија и Воздухопловна

Медицински/Биомедицински

Автомобилство

Надзор

Научно истражување

Фотоника

ПАРТНЕР ЗА СЕРВИС

 • индекс_бренд (1)
 • индекс_бренд (2)
 • индекс_бренд (3)
 • индекс_бренд (3)
 • индекс_бренд (4)
 • индекс_бренд (4)
 • индекс_бренд (5)
 • индекс_бренд-(1)
 • index_brand-(2)